CHAKRA HEALING

Aura - & Chakra Healing

WAT ZIJN CHAKRA'SChakra komt van het sanskriet dat "wiel" of "rad" betekent; het geeft een kruispunt aan waar lichaam en geest elkaar ontmoeten.

Chakra's worden ook wel lotusbloemen genoemd, omdat het opengaan van een chakra in veel opzichten lijkt op het opengaan van een lotusbloem. De lotusbloem wordt in India beschouwd als een heilige bloem. Uit de modder omhoogkomend symboliseert hij de ontwikkeling van primitieve bewustzijn tot de volledig ontwaakte geest. 


De chakra's vormen de poorten tussen verschillende dimensies, de kruispunten waar de activiteit van de ene dimensie, bijvoorbeeld emotionele energie, in contact treedt met of invloed uitoefent op een andere dimensie, bijvoorbeeld ons fysieke lichaam. Deze wisselwerking bepaalt vervolgens de manier waarop wij ons in het leven gedragen en met andere mensen omgaan.


Wat is de werking van de chakra's


De chakra's worden in verband gebracht met zeven bewustzijnsniveaus. Zodra een chakra opengaat, worden we ons ook meer bewust van het desbetreffende bewustzijnsniveau. Er zijn zeven hoofdchakra's :


  • chakra een : gelegen aan de onderkant van het lichaam, wordt in verband gebracht met overleven.
  • Chakra twee : gelegen in de onderbuik, wordt in verband gebracht met emoties en sexualiteit
  • Chakra drie : gelegen in de buur van de solar plexus, wordt in verband gebracht met wilskracht
  • Chakra vier : gelegen in de hartstreek, wordt in verband gebracht met liefde.
  • Chakra vijf : gelegen in de buurt van het strottenhoofd, wordt in verband gebracht met communicatie en creativiteit
  • Chakra zes : gelegen in de buurt van het voorhoofd, wordt in verband gebracht met helderziendheid, intuïtie en verbeeldingskracht.
  • Chakra zeven : gelegen in de buurt van de kruin, wordt in verband gebracht met kennis en inzicht.


Chakra's kunnen open of gesloten zijn, overactief of weinig actief of allerlei stadia tussenin. Een chakra dat niet goed functioneert omdat deze te ver geopend is of juist gesloten is, zal daarin zelf niet gemakkelijk verandering kunnen brengen.
WAT IS EEN CHAKRA HEALING ?Door mijn handen op de chakra te plaatsen kan ik voelen of hier een blokkade zit of deze chakra vrij is waar er energie doorstroomt.


De vibraties en de energie die op dat moment, te veel of te weinig in de chakra aanwezig is kan worden weggenomen via specifieke behandelmethodes.


Rond het fysieke lichaam bevinden zich een aantal andere lichamen. Door invloeden van buitenaf, denken we maar aan een nare gebeurtenis, kan het zijn dat deze in ons aura lichamen blijven hangen en zorgen voor fysieke blokkades. Doordat de negativiteit blijft handen en we hiermee niets doen kan het na een bepaalde periode ons fysieke lichaam bereiken en onze chakra's hierdoor verstoren.


Door middel van bepaalde grepen en healingstechnieken kunnen deze blokkades uit onze aura verwijderd worden en kunnen we de chakra's opnieuw in balans brengen. dit heeft invloed op ons dagelijkse manier van handelen, onze mentale gezondheid, ons fysieke gezondheid.


HOE WERKT DEZE VORM VAN HEALING?Er wordt gewerkt bovenop de kledij, meestal start ik aan de rugzijde van het lichaam van de basischakra tot de kruin. Daarna behandel ik de voorkant van jouw chakra's vanaf de kruin naar de voeten.

Jouw lichaam wordt hierdoor volledig in balans gebracht waarbij een vorm van ontspanning kan optreden.


Het is de bedoeling om je te bevrijden van blokkades zodat je met nieuwe inzichten en een andere manier van denken en doen bepaalde situaties kan aanpakken in het leven.


Deze healing zorgt ervoor dat je poorten van bewustzijn opnieuw geactiveerd worden.


Meestal werk ik met kleuren via het systeem Aura Soma om de beleving voor jou nog intenser te maken. Of bij intensieve blokkades werk ik met een klankschaal of lichaamskaarsen.WERKWIJZE :


Tijdens het intakegesprek dat doorgaat in de praktijkruimte, verhelderen we jouw hulpvraag. Afhankelijk van jouw nood, voorkeur of vooruitgang kunnen we kiezen voor een chakra healing al dan niet gecombineerd met andere therapievormen.


Een huisbezoek kan ook, het aanvoelen van de energie in het huis in combinatie met een aurareiniging.

De prijs voor een huisbezoek is € 65,00 + kilometervergoeding à € 0,40/km


PRAKTISCH: 


  • Een sessie duurt 90 min - prijs op basis van 60,00 € per sessie.

 

Belangrijk om weten: Geen enkel van de werkvormen die hier worden aangeboden, vervangen een dokters- en/of psychologische behandeling. Het spreekt voor zich dat u bij gezondheidsproblematiek uw arts en/of psycholoog raadpleegt. 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwtjes, promo's en workshops?

Meld je aan via onderstaande link.